Fietsen

Het Zuid-Limburgse landschap nodigt uit om te gaan fietsen. De heuvels met prachtige vergezichten en vele plateaus zijn ideaal voor een dagje in de natuur. Er zijn diverse uitgezette routes zoals de Mergellandroute of Plateauroute. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een route uit te stippelen via het Knooppuntensysteem, bepaal zelf de lengte en moeilijkheidsgraad van de route. Tourfietsers kunnen hun hart ophalen aan de diverse (wereld-) beroemde wielerklassiekers als de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, het Grottencriterium en het WK wielrennen. De heuvels in het landschap zijn ook ideaal voor mountainbikers, diverse bewegwijzerde routes zitten vol adembenemende afdalingen en scherpe bochten. De echte fanaten kunnen op de website http://www.klimmeninlimburg.info informatie vinden over de verschillende heuvels in Zuid-Limburg.

Netwerk 

Zuid-Limburg, een waar paradijs voor de fietsliefhebber. Naast het wisselende landschap, mooie natuur, lieftallige dorpjes en gezellige steden is fietsen in Neerlands zuidelijkste provincie ook puur genieten dankzij een uniek ‘web’ van fietsroutes. Van noord tot zuid zijn de mooiste toeristische routes vernuftig aan elkaar geknoopt. Met behulp van een overzichtelijke kaart en heldere bewegwijzering laat Zuid-Limburg zich vanaf de pedalen heel gemakkelijk ‘veroveren’, tot in de fraaiste uithoeken. Geniet in het heuvelachtige Zuid-Limburg van de prachtigste panorama’s en gun uzelf onderweg ’n verkwikkend terrasbezoekje in een van die talrijke, schilderachtige dorpjes die zich overal gastvrij langs uw fietsroute presenteren. Alle fietspaden en rustige weggetjes zijn secuur in kaart gebracht; hierdoor is een web van knooppunten ontstaan. Ieder knooppunt heeft een nummer. Op de kaart ‘Fietsen in Zuid-Limburg’ vindt u ca. 98 knooppunten, die 400 fietskilometers aan elkaar rijgen. Met behulp van deze fietskaart stippelt u uw fietstocht uit en beslist u zelf waar de tocht naar toe gaat en hoe lang de route wordt.

Fietsverhuur
Wilt u fietsen huren dan kunt u reserveren via de website www.rocca.nl/rijwielverhuur/

rocca_logo.png

Op de volgende website kunt u ook terecht voor georganiseerde fietstochten:http://www.lottysgrensstreektochten.nl of mail naar: a.a.h.reintjens@home.nl voor meer informatie.

 Klik op onderstaande link voor een lotto commercial waarvan een gedeelte zich in Slenaken afspeelt.

lottoweb.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=6qXNx3R3xRM&NR=1&feature=endscreen