Mounainbiken

mbiken.jpg

Zuid-Limburg is bij moutainbikers zeer in trek. Er zijn twee mogelijkheden: 

1. In de vrije natuur. In de vrije natuur zijn 250 km route uitgezet en deze routes zijn met bordjes bewegwijzerd. De omstandigheden van de routes zijn een uitdaging en men moet over goed materiaal beschikken, ook voor de veiligheid van de mountainbiker. De routes gaan over wegen en (bos)paden, maar de wegen zijn meestal de verbinding tussen de verschillende (bos)paden. Er zijn verschillende kaarten van de route te koop.

Ook is er een mogelijkheid om in Gulpen bij Rocca een mountainbike te huren. Voor meer informatie en/of reservering, klik dan hier.

rocca_logo.png


mountainbiken.jpg

2. Ondergronds door mergelgrotten. Bij het grotbiken wordt een parcour afgelegd van 8 -10 km. Hiervoor worden speciale bikes met verlichting ingezet en onder begeleiding van een gids is voor zowel jong als oud het parcour goed af te leggen, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met de conditie van de deelnemers. Groepen kunnen dagelijk reserveren en vakantiegangers kunnen elke zaterdag en zondag terecht. In augustus kan men dagelijks terecht voor een tocht. Een uitkomst bij slecht weer!

Wilt u meer weten over het grotbiken klik dan hier

 grotbiken.jpg