Wandelen

Zuid-Limburg heeft wandelaars het gehele jaar genoeg te bieden. Tijdens de herfst- en winterperiode verandert het Zuid-Limburgse landschap in een prachtig kleurenpallet. Zodra de zonnestralen weer warmer worden, schieten overal bloemetjes uit de grond die van uw wandeling een feest van geuren en kleuren maken. De verschillende (uitgezette) wandelingen zorgen ervoor dat u niet verdwaalt en niets mist van het prachtige landschap. Tijdens de diverse georganiseerde wandelen kunt u met een groep kiezen uit diverse afstanden en wandelingen. Van wandelingen krijg je honger, daarom zijn er speciale “hap-en-stap” wandelingen samengesteld met diverse thema’s.

Walk&Find; Een nieuwe wandeltrend! 

Een negental routes, variërend van 6 tot 20 Km, zijn in het Heuvelland uitgezet en opgeslagen in een PDA (Personal Digital Assistent) ter grootte van een GSM. De wandelaar wordt de weg gewezen aan de hand van een GPS systeem (navigatiesysteem). Tevens wordt hij gewezen op zaken die anders over het hoofd zouden worden gezien. Voor toelichtingen (gesproken woord, beeld of tekst) op bezienswaardigheden is het systeem uitermate geschikt.  Al met al je persoonlijke begeleider tijdens de wandeling bij de hand en verdwalen of omlopen behoort tot het verleden. Kaartlezen en kompasgebruik zijn overbodig geworden en de bediening is zo eenvoudig dat iedereen van jong tot oud de PDA kan bedienen.

Voor informatie, reservering en huur PDA: Hotel Heijenrath, Heijenratherweg 12, 6276 PC Heijenrath, tel.: 043-457 20 19 http://www.hotelheijenrath.com 

Wilt u de folder inzien klik dan hier!

 

Stap en Hap in het Zuidlimburgse Heuvelland & Voeren

Een 'verrukkelijke' wandeling in een mooi stukje Limburgse grensregio!

Klik hier voor meer informatie!


Wandelingen & Stadsbezoeken 
Om lekker de benen te strekken en flink door te kunnen stappen, worden in Zuid-Limburg vele soorten wandelingen georganiseerd. Zowel onder begeleiding van een ervaren VVV-gids, samen met de boswachter of gewapend met een beschreven wandelroute leert u de vele facetten van Zuid-Limburg kennen. En niet te vergeten de vele culturele en historische steden in het zuidelijkste puntje van Nederland, zij hebben u zeker ook veel te vertellen. Eén van onze ervaren en enthousiaste host(essen) trekt er samen met u op uit om u een duik te laten nemen in de poel van historische wetenswaardigheden over plaatsen zoals Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Sittard, Vaals en Valkenburg. Laat u verrassen!

Op de volgende website kunt u ook terecht voor georganiseerde wandeltochten:http://www.lottysgrensstreektochten.nl of mail naar: a.a.h.reintjens@home.nl voor meer informatie.

Parken, tuinen & natuurgebieden 
Wie aan Zuid-Limburg denkt, denkt aan uitgestrekte wandelgebieden, ongerepte bossen en oneindige weilanden. Met name het heuvelland nodigt uit tot een ontdekkingstocht door de natuur. Maar ook de verschillende steden zorgen met hun parken en tuinen voor prachtige groene rustpunten. Wordt het een bezoek aan Sittard, Heerlen of Kerkrade, een wandeling op de Brunssummerheide of rondkijken in één van de vele parken en tuinen? In Zuid-Limburg kunt u vier seizoenen lang genieten van een gebied dat bijna buitenlands